direct naar inhoud van 3.1 Huidige situatie
Plan: Outdoorcentrum
Status: voorontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0501.OUTDOORCENTRUM-0110

3.1 Huidige situatie

Binnen het plangebied zijn de huidige locaties van het outdoorcentrum en de roeivereniging gelegen. De gronden rondom het huidige bouwvlak waar het outdoorcentrum naar zal uitbreiden, zijn ook opgenomen in het plangebied. Deze gronden bestaan uit grasland en bos. De bestemming van deze gronden is Dagrecreatieve doeleinden zonder bouwvlak of subbestemming.

In figuur 3.1 is de huidige situatie van het plangebied weergegeven. Het huidige terrein van het outdoorcentrum beslaat circa 10.000 m2. In de huidige vorm verzorgt het outdoorcentrum sportieve programma's voor groepen van 4 tot 250 personen. Het betreft hier activiteiten zoals paintball, lasergames, highland games, boogschieten, gps-tochten, wateractiviteiten zoals vlot bouwen en kano├źn, buggytoertochten, workshops, trainingen en beachevents. Naast deze activiteiten kan het centrum haar gasten voorzien van een hapje en een drankje. Hiervoor zijn een brasserie, een buitenlounge met vuurplaats, een parasolbar en een overdekte ontvangstruimte aanwezig.

Het bouwvlak van de roeivereniging omvat circa 4.000 m2. Hierbinnen mag 1.000 m2 aan bebouwing aanwezig zijn. De huidige bebouwing bestaat uit een clubhuis, een gebouw voor sanitaire voorzieningen en een botenloods. Daarbij is een drijvende aanlegsteiger gerealiseerd en 30 parkeerplaatsen.

afbeelding "i_NL.IMRO.0501.OUTDOORCENTRUM-0110_0002.jpg"

Figuur 3.1 Huidige situatie plangebied