direct naar inhoud van 3.2 Beoogde ontwikkeling
Plan: Outdoorcentrum
Status: voorontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0501.OUTDOORCENTRUM-0110

3.2 Beoogde ontwikkeling

Outdoorcentrum

Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van het huidige outdoorcentrum. Deze uitbreiding is nodig om de bedrijfsvoering voor de toekomst zeker te stellen. Het outdoorcentrum bevindt zich in een stabiele groeimarkt waarin de consument steeds veeleisender is geworden en meerwaarde hecht aan kwaliteit. Concept en beleving spelen hierin een grote rol. Door concurrentie is een onderscheidend product en dito uitstraling steeds belangrijker. Met de uitbreiding wil het outdoorcentrum het bedrijf een kwaliteitsimpuls geven middels de realisatie van een volwaardige eigen accommodatie en uitbreiding van faciliteiten en activiteiten.

Om de nieuwe activiteiten een plaats te geven op het terrein en om de bestaande activiteiten te optimaliseren, is uitbreiding van het terrein naar circa 30.000 m2 noodzakelijk. Deze locatie sluit aan op de bestaande ligging van de modelvliegtuigclub en de roeivereniging.

De bestaande bebouwing van het outdoorcentrum wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats worden nieuwe accommodaties gebouwd. De nieuwbouw omvat de volgende bebouwing en bouwwerken:

  • een centraal hoofdgebouw met terras, waarin de receptie en de horecavoorzieningen gevestigd worden;
  • 3 bijgebouwen die gebruikt kunnen worden voor de opslag en verhuur van materialen en de sanitaire voorzieningen;
  • een parasolbar;
  • twee tipitenten die gebruikt kunnen worden voor speluitleg en workshops;
  • 3 klimtorens en een aantal palen waartussen een high-rope parcours word uitgezet;
  • een aanlegsteiger.

Naast de faciliteiten zal ook het aanbod aan activiteiten uitgebreid worden. Momenteel kan men bij het outdoorcentrum terecht voor paintball, outdoor lasergame, highland games, boogschieten, gps-tochten, waterspektakel, lasershooting, steppen, buggytoertochten, workshops djembé, schilderen, mozaïeken en zeskampen. Deze activiteiten zullen ook in de nieuwe situatie aangeboden worden. Door de uitbreiding van het grondgebied ontstaat er meer ruimte voor deze activiteiten op het terrein. Het outdoorcentrum wil ook nieuwe activiteiten aan gaan bieden.

  • Ten eerste een highrope parcours bestaande uit klimtorens met een hoogte van 15 meter waartussen een touwparcours wordt opgebouwd. Eén van de torens zal tevens voorzien worden van een klimmuur en mogelijkheden bieden om te abseilen en te tokkelen. Tevens vindt er opslag plaats onder de eerste verdiepingen van de klimtorens voor klimmaterialen e.d.
  • Ten tweede zal het outdoorcentrum inspringen op de stijgende vraag naar gemotoriseerde activiteiten. Momenteel biedt het outdoorcentrum buggytoertochten op de openbare weg aan. Om de veiligheid te kunnen garanderen is er behoefte aan een locatie op het eigen terrein voor gemotoriseerde activiteiten. Het outdoorcentrum wil daarom een behendigheidsparcours aanleggen voor gemotoriseerde voertuigen zoals onder andere quads en 4x4 jeeps.
  • Ten derde zal ter hoogte van het nieuwe pand een recreatiestrand gerealiseerd worden. Het strand strekt zich uit over circa 55 m. Vanaf dit strand zullen wateractiviteiten plaats gaan vinden. Aan het strand wordt een aanlegsteiger aangelegd, hier kan een boot aanleggen.

Voor een optimale bereikbaarheid wordt een groot parkeerterrein gerealiseerd, dat plaats biedt aan 92 personenauto's, 3 bussen en 4 invalide-parkeerplaatsen.

In figuur 3.2 is het inrichtingsplan weergegeven voor het nieuwe outdoorcentrum.

afbeelding "i_NL.IMRO.0501.OUTDOORCENTRUM-0110_0003.jpg"

afbeelding "i_NL.IMRO.0501.OUTDOORCENTRUM-0110_0004.jpg"

Figuur 3.2 Inrichtingsplan

Roeivereniging

Het bouwvlak van de roeivereniging wordt aangepast aan het oppervlak dat thans in gebruik is en voldoende ruimte biedt voor de komende jaren. Om te zorgen dat de roeivereniging voldoende mogelijkheden heeft voor de komende jaren, wordt het toegestane bouwoppervlak verruimd naar 1.000 m2.